Az árfigyelő bekapcsolásához adja meg nevét és e-mail címét:
Név:

E-mail cím:

Minimum értesítési szint:
Ft

  • 2019.10.04.
  • Suzuki

Suzuki Vitara tolatókamera

Legtöbbször a tolatókamera kényelmi funkcióit használjuk parkoláskor, pedig a hátsó kamera életet menthet. Friss videónkban bemutatjuk a tolatókamerák fejlődését és teszteljük, mire elég a kamera képe.

Kezdetben analóg kamerákkal igyekezett megkönnyíteni egy-egy autógyártó a be- és kiállást a parkolóhelyekre illetve a parkolóhelyekről. 2002-ben azonban az autóipar első szereplője továbblépett az analógtól a digitális hátsó kamerára. Akkor fantasztikus vívmány volt az autó mögötti terület megjelenítése a navigációs képernyőn, időközben azonban kis és kompakt autókhoz is elérhetővé vált.

Videónkban egy Suzuki Vitarán mutatjuk be, hogyan fejlődtek és mit tudnak a tolatássegítő megoldások. Érdekes látni, hogyan jutottunk el a szélességjelző rudak és az autó orrára biggyesztett antennák korától az éles képű, tisztességes felbontású és radarral, ultrahanggal megtámogatott parkolássegítőig. A tököli reptéren Székely Gyulánál, a vezetéstechnikai központban azt is kipróbáltuk, elég-e csak a kamerakép, hogy tolatva szlalomozzunk.

A cikk tovább folytatódik a vezess.hu oldalon: https://www.vezess.hu/magazin/2019/09/17/tolatokamera-parkolas-kamera/#