Az árfigyelő bekapcsolásához adja meg nevét és e-mail címét:
Név:

E-mail cím:

Minimum értesítési szint:
Ft

  • 2020.03.12.
  • Jeep

Jeep Gladiator Mojave

Beszáll a Dakar-raliba a Jeep? Kifejezetten sivatagi használatra felkészített modellel lépett piacra a Jeep.

A Mojave sivatagról kapta a nevét, de fontosabb, hogy Desert Rated (kb. sivatag-kompatibilis) címkét kapott a Gladiator újabb kiadása. Az autót kifejezetten sivatagi használatra optimalizált tartozékokkal és cserealkatrészekkel szerelték fel, a különleges (megkettőzött) lengéscsillapítóktól kezdve a megerősített vázszerkezeten és tengelyeken át a speciális abroncsokig.

Különlegesek az első sportülések is, elöl 25 mm-rel megemelték a futóművet, a nyomtávot 12 mm-rel szélesítették ki, alulról lemez védi a sérülésektől. Az év második negyedévétől forgalmazott Gladiator Mojave Command-Trac összkerékhajtási rendszert kap felezővel és zárható hátsó differenciálművel. Utóbbi akár gombnyomásra, nagy sebességnél is reteszelhető.

Már csak az a kérdés, hogy a Desert Rated sorozat megjelenéséből következtethetünk-e arra, hogy a Jeep hivatalos formában is szeretne részt venni terepralikon – mondjuk a Dakaron? Ha elképzelünk egy ilyen Gladiator Mojave modellt mondjuk a konszerntestvér Dodge brutális SRT Hellcat motorjával kombinálva, bizony nem hangzik rosszul az ötlet…

A cikk tovább folytatódik a vezess.hu oldalon: https://www.vezess.hu/hirek/2020/02/10/jeep-gladiator-mojave/