Az árfigyelő bekapcsolásához adja meg nevét és e-mail címét:
Név:

E-mail cím:

Minimum értesítési szint:
Ft

  • 2017.09.07.
  • Ford

A vadonatúj Ford Fiesta maximális, 5 csillagos értékelést kapott a független Euro NCAP szervezet töréstesztjén.

Az európai piac legmodernebb technológiájú kisautója, a Fiesta fejlett megoldásokkal segít elkerülni az utasokat és a gyalogosokat fenyegető balesteket, vagy mérsékelni azok súlyosságát; erre szolgál többek közt a Gyalogosészleléssel kiegészített Ütközésre Figyelmeztető Rendszer is, ami immár éjszaka is képes megelőzni a gázolásokat.


Az ajtók áttervezett keresztmetszete szintén az oldalütközés hatásaitól védi az autóban ülőket. Az ajtókban immár nyomásérzékelők is helyet kaptak, és ezek segítségével a visszatartó rendszerek több ezredmásodperccel gyorsabban aktiválódhatnak. Innovatív megoldás a vezetőoldali biztonsági öv csatjának kialakítása; a mechanikusan aktiválódó eszköz egy ütközés esetén megakadályozza az öv vízszintes szárának csúszását.

A Fiesta az első Ford az európai piacon, amely az új, fejlett Végeselemes Analízis technológia alkalmazásával teljesítette az egész járműre kiterjedő számítógépes törésteszt-szimulációkat. Ez a megoldás előre jelezte, hogy a különböző biztonsági elemek – legyen szó akár a légzsákokról, akár a karosszériaszerkezet megerősítéseiről – hogyan működnek majd valós helyzetben, így a mérnökök optimálisan hangolhatták össze az autó védelmi rendszerét.

A Fiesta vezetősegítő technológiáinak működését két kamera, három radar és 12 ultrahangos érzékelő támogatja, amelyek együttesen 360 fokban átlátják az autó környezetét, és 130 méteres távolságban figyelik a Fiesta előtti útszakaszt, garantálva ezzel a Merőleges Parkolás funkcióval kiegészített Aktív Parkolóasszisztens, az Adaptív Sebességtartó Automatika, az Automatikus Távfény, a Holttérfigyelő, a Keresztirányú Forgalomfigyelő, a Követési Távolságra Figyelmeztető rendszer, a Vezetőfigyelmeztető, a Sávelhagyásra Figyelmeztető Rendszer, az Ütközésre Figyelmeztető Rendszer és a Közlekedési Tábla Felismerés hatékony működését.

Eddig 11 Ford-modell szerzett 5 csillagos értékelést az Euro NCAP vizsgálatán: a B-MAX, az Edge, a Fiesta, a Focus, a Galaxy, a Kuga, a Mondeo, a Ranger, az S-MAX, a Tourneo Courier, valamint a Transit és a Tourneo Custom.

A vadonatúj Fiesta már kapható a márkakereskedésekben, és a vásárlók széles termékkínálatból választhatnak, amelyben egyaránt szerepel a stílusos Fiesta Titanium, a Ford Performance autóit idéző Fiesta ST-Line, a luxusszínvonalú Fiesta Vignale és a Fiesta Trend is. Jövőre érkezik a 200 lóerős Fiesta ST izomautó, valamint a Fiesta Active crossover; ez utóbbi variáns az új Active modellváltozatok első képviselője, amelyeket a Ford a következő évek során minden modellcsaládjában meghonosít.