Az árfigyelő bekapcsolásához adja meg nevét és e-mail címét:
Név:

E-mail cím:

Minimum értesítési szint:
Ft

  • 2017.09.06.
  • Hyundai

Két év múlva érkezik a Hyundai miniterepjárója

A Hyundai Motor indiai képviselete a tavalyi Új-Delhi Autószalonon bemutatott Carlino alapjain egy minden eddiginél kisebb crossover modell bevezetését tervezi, amely legkorábban 2019 első félévében kerülhet piacra.

A Hyundai Motor India várhatóan 2019 első félévében mutatja be a 2016-os Új-Delhi Auto Expo kiállításon bemutatott Carlino tanulmányautó szériaváltozatát. Erről nemrég Y. K. Koo, a HMIL ügyvezetője beszélt az új Verna részére rendezett sajtótájékoztató kapcsán.  

A HMIL első miniterepjárója, a QXi gyári kódnéven fejlesztett modell állítólag jelentősen eltér majd a Carlino néven bemutatott tanulmányautótól és ezzel együtt sokkal inkább igazodik majd a Hyundai jelenlegi formatervezési irányzatához. A hírek szerint a kisautó fejlesztésének 60 százalékát Indiában végzik, a többi részét a Hyundai koreai Namyang központjában folytatják.


Szintén pletykák keringenek arról, hogy a kisautót ugyanaz az 1,0 literes, turbófeltöltéses T-GDI benzinmotor hajtja majd, amely az i20 és i30 európai változataiban korábban már bemutatkozott. Ezzel pedig egy új korszak kezdődhet a Hyundai indiai történelmében, hiszen eddig egyetlen helyi gyártású termékben sem dolgozott benzines turbómotor. Dízelmotorok tekintetében a vadonatúj, a Grand i10-ben és az Xcenben is szolgáló, indiai fejlesztésű 1,2-es, 74 lóerős vagy az 1,4-es 90 lovas CRDi egység esélyes, amit az Elite i20-ban és a Creta modellben is kínálnak. A motorokhoz egy vadonatúj robotizált váltóművet is fejlesztenek,amely jóval olcsóbb és gazdaságosabb, mint az eddigi bolygóműves automaták.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy ez a modell globálisan is értékesítésre kerül-e, illetve mennyiben azonos a Hyundai vezetőinek korábbi nyilatkozataiban szereplő, más piacokon is megjelenő kisméretű crossoverrel. Az indiai modell része viszont annak a hét vadonatúj terméknek, amelyek 2020-ig megjelennek a márka indiai kínálatában.

Forrás: indianautosblog.com

szerző: Dönci